Copil in casa sau strain pribeag

In adancul sufletului fiecaruia, cu mici exceptii, exista credinta potrivit careia Dumnezeu exista. Se intampla, insa, deseori, sa negam existenta Lui pe fondul unor experiente de viata negative care ne-au marcat intr-un fel sau altul. Daca am avut niste experiente negative, tindem sa credem ca Dumnezeu nu exista, pentru, zicem noi, daca ar fi existat, El n-ar fi ingaduit atata rau. De cealalta parte, spunem ca Dumnezeu exista atunci cand “ne merge bine” si credem ca la baza acestor experiente pozitive se afla o Forta superioara, Dumnezeu, in cazul nostru, care a instrumentat tot acest bine. Oricare ar fi cele doua situatii, negative sau pozitive, ele ne pun in postura de a-L cobori pe Dumnezeu la nivelul experientelor noastre. El devine un fel de “idol” creat dupa chipul si asemanarea noastra. Altfel spus El exista sau nu, ca urmare a ceea ce am trait sau traim ca experienta de viata. Trebuie, insa, sa admitem faptul ca existenta lui Dumnezeu e independenta de anumite trairi ale noastre. Iar pentru a avea o imagine corecta despre El, trebuie sa pornim cautarea de la El inspre noi si nu invers. Un om afectat de probleme si situatii opozabile, ii va fi greu sa il vada de Dumnezeu prin paienjenisul acestor experiente sau il va vedea distorsionat.

Sa pleci cu cautarea de la Dumnezeu inspre tine, inseamna in primul rand sa il vezi asa cum este: Creatorul intregului Univers, Stapan absolut peste toate lucrurile, dar si un iubitor la modul exceptional al creatiei Sale, “cireasa” reprezentand-o oamenii. Pentru cei care admit existenta lui Dumnezeu in Trinitate, avem exemplul coplesitor al mortii Fiului Sau, care “pentru noi, oamenii, si pentru a noastra mantuire S-a coborat din cer”, asa cum spune si crezul. Jertfa aceasta ar fi inutila daca Dumnezeu nu ar iubi oamenii pana la sacrificiul suprem. Cu aceste lucruri in minte trebuie sa intelegem ca daca este vreo problema in imaginea pe care o avem despre Dumnezeu, acea problema nu e la El, ci la noi. Moartea lui Cristos e dovada de neclintit ca Dumnezeu are cele mai bune intentii fata de oameni.

Avem insa o problema: suntem pacatosi, suntem murdari, suntem de nedorit din aceasta perspectiva. In mod normal nu ni s-ar cuveni nimic bun din partea Lui, dar…in ciuda acestui lucru El a decis sa vina in intampinarea acestei probleme si sa o si rezolve: jertfa Fiului Sau, nu e doar o chestiune menita sa ne sensibilizeze ochii pana la lacrimi, ci e Solutia, unica Solutie, pe care Dumnezeu a oferit-o oamenilor pentru rezolvarea pacatelor lor. Cand Cristos a murit, El a murit pentru pacatele noastre, pentru ca dintotdeauna, de la savarsirea acestei jertfe, oamenii sa poata cere iertare de la Dumneze si sa o si primeasca in baza ei. Pur si simplu cand Cristos a murit, El ne-a inlocuit pe noi, oamenii, in binemeritata pedeapsa pe care ar fi trebuit sa o primim noi datorita starii de rebeliune si de neascultare fata de Legea lui Dumnezeu.

Oricine admite jertfa lui Cristos ca Solutie unica a pacatelor sale, primeste, prin credinta, iertarea lui Dumnezeu, care ne si face automat, fiii Sai preaiubiti. Fara acest lucru orice pretentie a noastra ca Dumnezeu sa se poarte bine fata de noi e fara temei. Asa cum ne ingrijim proprii copii, tot asa Dumnezeu are grija de copiii Sai. Varianta de a trai oricum, departe de El, ignorandu-L, ne tine permanent in starea de a nu vedea din mana Lui decat ceea ce cade dintre degete. Cam aceleasi gesturi pe care le facem uneori fata de un strain: ii dam o bucata de paine si niste bani si il lasam apoi in legea lui. Dar Dumnezeu vrea sa fim copiii Sai, sa intram in casa Lui, sa benefieciem din plin de binecuvantarile pe care le au copiii de la un Tata atata de bogat in indurare, in dragoste, si care are in maini toate lucrurile.

Trebuie sa vii acasa. Tatal, Dumnezeu, te astepta cu bratele deschise. Imaginea proasta pe care o ai despre El, e doar o imagine, si pe deasupra si falsa. E o imagine construita in baza unor experiente care nu au de-a face cu El, ci mai degraba cu stilul tau de viata.  In mintea ta s-au format tot felul de prejudecati si idei care te impiedica sa il vezi pe Dumnezeu asa cum este. Fii deschis: lasa-L sa ti se descopere in felul voit de El; recunoaste ca declinul vietii tale nu vine de la El.

Da la o parte paienjenisul de experiente si ideile preconcepute care iti macina viata si te tine sclav, si lasa-L pe El sa te elibereze. Daca simti si crezi ca viata n-are rost…e un sentiment normal in situatia in care te gasesti, pentru ca viata fara Dumnezeu n-are sens. Nu are cum sa aiba. Ai fost creat ca sa te bucuri de Creatorul tau, nu sa traiesti cu spatele la El. Daca stai cu spatele la soare, vei avea parte doar de umbra ta.

Reclame

Autor: George

"Mai bine sa fii o data om decat de doua ori nimic" (Anonim)

2 gânduri despre „Copil in casa sau strain pribeag”

  1. As dori si eu sa vorbesc cu dumneavoastra,cred ca aveti niste raspunsuri pe care eu le caut dar nu le inteleg, sau nu stiu sa le ascult.Cum pot face sa iau legatura cu cu dumneavoastra?. Vicentiu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s