Cristos sau Baraba

Am fost la puscarie. In vizita. Din vreo 60 de persoane carora li s-a ingaduit sa iasa la vizita, vreo 45 erau numai tineri intre 18-25 de ani. Am mers acolo cu ocazia Pastelui. Le-am vorbit despre alegere. Despre alegerea pe care a facut-o Pilat cand a intrebat populatia: „Pe cine vreti sa va eliberez? Pe Isus, care se cheama Cristos, sau pe Baraba?” (Matei 27:21). Pilat, ca multi altii, nu a avut curajul sa aleaga fara sa se lase influentat.

Multi din cei care erau in sala aceea de inchisoare au facut aceeasi greseala: influentati de prieteni, de grup, de gasti, conformandu-se tiparelor din jur, ispasesc acum individual pedeapsa pentru faradelegile savarsite. Asa va fi si la „scaunul de domnie mare si alb” (Apocalipsa 29:11), cand morti, mari si mici, se vor infatisa inaintea lui Dumnezeu. Nu se va avea in vedere fata omului, nici buzunarul, nici grupul care ne-a influentat viata: va fi individual si dupa dreptate.

M-am dus la acesti oameni si le-am spus ca as fi putut sa fiu in situatia lor, dar ca in urma cu 20 ani am facut o alegere, care mi-a marcat viata intr-un mod extraordinar: am vazut in Cristos pe Fiul lui Dumnezeu, care a murit pentru nelegiuirile mele si am facut ceea ce era firesc, mi-am cerut iertare si am pornit intr-o alta calatorie a vietii urmandu-L pe El.

Ma voi duce iarasi la penitenciar. Am constat ca unii de acolo sunt mai liberi decat multi care sunt in libertate: unii care pretind ca sunt liberi, dar sunt robiti de alcool, de tutun, de droguri, de manie, de resentimente, de gelozii de tot felul, de frica si lasitate, de lacomie de bani si lista ar putea continua.

Am fost la ei cu ocazia Pastelui. Dar la drept vorbind fiecare zi poate fi un Paste pentru noi. Un Paste in care alegem pe unul din intemnitati: pe Isus sau pe Baraba.  Alege-L pe Isus. „Intemnitatul” acesta te poate descatusa pe tine dandu-ti un viitor extraordinar. In fiecare zi ai ocazia sa-L alegi pe Cristos si sa-L urmezi.

 

Reclame

Autor: George

"Mai bine sa fii o data om decat de doua ori nimic" (Anonim)

2 gânduri despre „Cristos sau Baraba”

  1. Am crescut foarte aproape de puşcăria din Gherla şi totuşi n-am intrat niciodată în ea. Eram cu siguranţă prea mică. Îmi doresc foarte mult să ajung acolo…să văd viaţa prin alţi ochi.
    Şi dacă tot ai scris de Paşte…Hristos a înviat, Geo! 🙂

    1. Iti multumesc foarte mult pentru urari. Intr-adevar, asa cum spui si tu, vezi viata prin alti ochi vazand un loc ca acesta sau un azil cu batrani, un spital..etc. Cred ca din cauza aceasta e scris:
      Matei 25:39 „Când Te-am văzut noi bolnav sau în temniţă, şi am venit pe la Tine?” Matei 25:40 „Drept răspuns, Împăratul le va zice: „Adevărat vă spun că, ori de câte ori aţi făcut aceste lucruri unuia din aceşti foarte neînsemnaţi fraţi ai Mei, Mie mi le-aţi făcut.”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s